lördag, juli 15, 2006

Pälsvårdsbryderi och syster som åkte hem


Eftersom jag nu har anmält Nora till en kattutställning (20 augusti) så finns det mycket att tänka på och förbereda för oss som är noviser. Jag har t ex läst att silkesdroppar ska vara väldigt bra för att få fram glansen och rexningen i pälsen. Nora blir ju lätt lite tufsig.

Så jag gick till min frisör idag och frågade efter nämnda droppar (man kan ju lika gärna köpa något som man själv också kan använda ;-) ). De hade tyvärr inte silkesdropparna, Västerås var tydligen närmaste stället där de finns. Så efter diskussion med frisören (jag sa att de skulle vara till katt ;-) ) köpte jag faktiskt silikondroppar istället, fast jag läst att de inte alls ska vara lika bra.

När jag kom hem gnuggade jag in ett par droppar i händerna och strök sedan över Nora. Tja, det blev inte helt pjåkigt faktiskt. Rexningen blev tydligare, även om det inte var några radikala förändringar. Se bilden. Så jag kommer nog att använda silikondropparna ändå, som en sista finish inför bedömningen. Att jag ännu inte lärt mig alla turer i utställningsreglerna är en annan fråga... Och att Nora luktar som en frisersalong, det får man bortse ifrån!

Idag hämtades syster Ripley av husse och matte. Ripley blev nog glad att se "sina" människor igen, även om jag tror hon har trivts här. När de åkt började Nora jama igen, hon har varit nästan tyst de dagar Ripley varit hos oss. Hon tittade anklagande på mig: - Maaaaoo! Och så gick hon runt och liksom letade efter Ripley. Jag tyckte också att det var tråkigt att Ripley åkte, men kan ju förstå det hela lite mer logiskt än Nora. Skulle Nora må bäst av att alltid ha en liten kompis eller trivs hon som ensamkatt? Hmm...

Vi fick i alla fall jättefina bilder som Jojo och Tomas tagit på Nora och Ripley och jag satte några av dem i ram. Se bilden.

4 kommentarer:

jojo sa...

Lockarna framträdde snyggt tycker jag! Roligt att du gillade fotona, det ser mycket fint ut när du satt dom i ramar :)

Anna-Stina sa...

Ja, det blev bra med ramar. Måste bara skaffa fler :-)

Lena sa...

Nora har jättefin och jämn päls! Hoppas att det går bra på utställningen sen. Hejar på från Västerås!

Anna-Stina sa...

Tack Lena! Cornishens päls ska ju ligga slät mot kroppen, men när den blir uppemot centimeterlång så verkar den ha en tendens att burra upp sig. Då ser man tydligen inte kattens linjer, har jag läst.. Jaja, det där verkar vara en hel vetenskap. :-)