måndag, juli 17, 2006

Gos-troll


Nora gosar våldsamt varje morgon och varje kväll nu. Och bara trampar och spinner, och kastar sig nästan mot det hon känner för att stryka sig mot. Förutom mig vill hon gärna gosa med datorhögtalarna och annat som är lite metalliskt. Jag funderar på om hon saknar Ripley eller om det är något annat.

Jag får så dåligt samvete när jag lämnar henne nu när jag börjat jobba igen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm man får lite dåligt samvete, men samtidigt - de sover ju så sjukt mycket! De dagar jag är ledig sover kissarna nästan hela dagen! /anna www.pudelbus.com

Anna-Stina sa...

Hmm, ja du har nog rätt Anna. De sover ju faktiskt rätt mycket när man är hemma, så säkert när man är borta också. Nora verkar alltid helt nyvaken när jag kommer hem.

Nu tänker jag på hur mycket hon jamar (låter som en dåligt oljad dörr) eftersom hon var så tyst när Ripley var här.

Monkeygirl sa...

Åh så söt hon är superhjälte-katten!
Ripley är också jamig och gosig och jag har också funderat på om hon saknar Nora, eller lever dom mer i nuet och tänker inte på saker som varit tro? Dåligt samvete är lätt att få för alla möjliga saker, hon sover nog mest när du är borta skulle jag tro.

Anna-Stina Axelsson sa...

Jag tror att djur lever väldigt mycket i nuet. Därför har de nog svårt att känna saknad. Det är kanske mer att de har överskottsenergi eller är understimulerade som kan få dem att må dåligt eller bli rastlösa..?

Jämfört med hundar (som gammal hundägare) så tycker jag ändå att katter har en stor förmåga att hitta på saker på egen hand, sysselsätta sig själva.

Jag försöker att leka med Nora 30-60 minuter varje dag och utöver det kela och prata och allmänt umgås med henne. Jag märker i alla fall att det är lättare att stimulera henne när man är två! Nu är min sambo bortrest och då får hon nöja sig med mig, antingen hon vill eller ej! :-)