torsdag, juli 20, 2006

Flugor


Nora har blivit så duktig på att fånga och äta flugor. Framförallt kan hon följa en fluga på dess färd genom rummet, när jag själv för längesedan tappat bort var den är.

Häromkvällen när vi hade besök så imponerade hon genom ett 1,5 meter högt hopp rakt upp i luften. Om hon fick flugan vet jag inte, för jag blev fullt upptagen med att torka upp efter glaset hon välte omkull på mattan samtidigt... (jag ville vara snäll och ge henne lite vatten i glas som hon gillar så mycket). :-D

Har ingen bild på flugjakt, så det får bli en där syrran är med från förra veckan istället. Brottning på balkongen.

5 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Ja flugjakt är dom verkligen fenomenala på, just det där att se vart den tar vägen när den flyger så fort mellan rummen. Igårkväll hörde vi ljuden från en vild brottningsmatch i sovrummet, kutade dit och såg Ripley fullständigt galen jagandes en skitstor nattfjäril, hon åt nästan upp den också men jag hann ta den (ville inte höra det äckliga krasandet).

Anonym sa...

Min katt hade en vurm för att jaga getingar, hon satt på fönsterbrädan och följde getingens tröstlösa jakt på att försöka ta sig ut. Den förstod inte glasets funktion. Sedan dödade katten getingen och åt den! Jag har hört att getingar kan stingas trots att de är döda, men inte vår katt.

Anna-Stina sa...

Geting! Min stora skräck... Tur att hon inte blev stungen!

Annars duger ju som sagt flygfän av olika slag.

Förresten märkte jag att Ripley var helt fascinerad av speglar när hon var här. Det har jag nog inte sagt. Hon kunde sitta långa stunder och bara stirra på sig själv i spegeln i vårt sovrum... :-D Det så så roligt ut. Vi saknar henne lite här!

Monkeygirl sa...

Aha! Speglar minsann, det har vi inte riktigt märkt här, men ni hade kanske en spegel som gick ner till golvet eller? Gulligt att ni saknar henne :)

Anna-Stina sa...

Ja, vi har några speglar som sitter lågt, så att katten lätt ser sig själv. Jag minns att Nora också var väldigt fascinerad av det när hon var ny hos oss....