lördag, maj 31, 2008

Lilla sjukling


Nora har sedan en vecka nyst och det har kommit massa snor ur hennes näsa. Idag var vi till veterinären med henne för att klura ut vad det kan vara och förhoppningsvis få henne frisk.

Nora skötte sig jättebra hos veterinären. Hon är så väldigt snäll och finner sig i alla konstiga undersökningar, som t ex att få munnen uppspärrad och att få vatten sprutat i näsan. Och rädd blir hon inte heller, man blir riktigt stolt över henne.

Det gick inte att säga exakt vilken sorts infektion Nora har i ena näsborren, utan vidare undersökningar som t ex röntgen. Men nu ska hon få antibiotika i två veckor så får vi se hur hon reagerar på det. Försvinner inte symtomen helt, eller om de blir värre, ska vi komma tillbaka för fler undersökningar.

Som tur är verkar Nora vara pigg i övrigt, inte feber eller så. Vi får hoppas att detta löser sig.

(Nora vägdes också, hon är en riktig tungviktar-cornish på 4,3 kg. ;) Bilden är ett år gammal, men speglar Noras soldyrkande i soffan på ett bra sätt.)

1 kommentar:

Tummeliten sa...

Stackars dig Nora! Måste va hemskt att bli blöt om nosen på det sättet. Jag hoppas att du kryar på dig snabbt! :) Idag har jag jamat en hel del för att få uppmärksamhet (och kanske lite mumsbitar), men de där människorna fattar ju inget..

Föresten, busa och gosa inte så mkt med Greta - så hon inte får sig en "snuva" hon med