måndag, april 09, 2007

Lilla påskharen


När jag kom in i rummet nyss, låg Greta uppe på byrån. Man blir ständigt förvånad över att hon klarar att ta sig upp precis överallt! Om ett par veckor har hon nog gått om Nora i hopp- och klättringsförmåga, så orädd som hon är.

Greta och Nora är verkligen olika personligheter. Nu har vi ju bara haft Greta i en vecka och man vet inte hur hon kommer att utvecklas. Nora är ganska kontaktsökande gentemot oss, älskar att ligga på rygg i famnen och gosa, särskilt med husse. Greta söker inte kontakt på riktigt samma sätt, men det kan ju bero på att hon fortfarande vänjer sig vid oss. Hon sover ensam i vardagsrummet på natten. Men varje gång man klappar henne, plockar upp henne eller ger henne mat, börjar hon spinna högljutt. Om man plockar upp henne i knät, sover hon gärna där om hon är trött, men ännu kommer hon inte alltid självmant. Så hon är mycket social, men på ett självständigare sätt än Nora.

Katterna tycker det är jättekul att busa ihop nu, det kan man se. Och Greta är orädd gentemot Nora. Hon har både fördelen och nackdelen av att vara liten. Nora är såklart starkare, men Greta kommer in och kan gömma i sig i små utrymmen och göra utfall.

Det är väldigt gulligt att se Nora tvätta Greta! :-D Särskilt när hon slickar Greta i öronen! Greta ser ut att tänka "OK, jag härdar väl ut för husfridens skull". Hoppas det tyder på att de är vänner.

3 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Härligt att höra att dom börjar trivas så bra ihop :)

Elise sa...

Jag kan inte så mycket om kattpsykologi, men jag tycker nog att det brukar se kärleksfullt ut när katter tvättar varandra. Så jag tror absolut att det är ett gott tecken.

Julia sa...

Hon är verkligen jättesöt! Jag tycker att det är spännande med de olika personligheterna, Iris och Bona har mycket gemensamt men mycket skiljer dom åt oxå, bl.a. i hur dom beter sig mot mig och andra. Det är så intressant att se hur de utvecklas oxå! Och det måste ju bli på ett annat sätt när ena katten är "vuxen" redan när nummer 2 kommer. Någon som kan tala om hur saker och ting ska gå till, t.ex. :)