lördag, april 14, 2007

Första utgången


I eftermiddags var Greta ute för första gången! Även Nora hade sin första utgång för i år. Nora visste ju precis vad det handlade om när vi plockade fram julklappsselen (som knappt gick runt magen), men Greta kunde förstås inte ha en aning om vad som väntade.

Men som med allt annat tog Greta utgången med jämnmod. Spännande humlor och spindlar var det i gräset och jag tror inte ens hon märkte att hon hade Noras gamla babysele på sig. Jag koncentrerade mig på vad Greta gjorde och på att selen inte skulle strama för mycket, så det blev inte så mycket bilder. Husse fick hålla Nora, som kanske gärna hade gått lite längre än bara till gräsmattan utanför huset. Det som verkar vara mest skrämmande för en katt som inte varit ute förut är nog alla brummande billjud, som låter otäckt högt.

För övrigt kämpar vi på med utfordringen. På två veckor tycker vi att Nora kan ha gått ner lite lite i vikt, men det är svårt att säga eftersom vi inte har rätt utrustning för att väga henne. Greta har kanske lagt på sig lite i gengäld, så det är nog bra att vi har bytt från Babycat till Kitten nu och samtidigt minskar ransonen några gram.

Det kanske verkar petigt detta med maten, men det känns inte så roligt att se hur tjock Nora blivit över vintern, efter sin kastrering. Det är inte bra för hälsan och det där med utställning kan vi nog bara glömma som det är nu.

3 kommentarer:

Elise sa...

Jag planerar att ta ut mitt pyre idag för första gången också. Hon är lite mesig så vi får väl se hur det går. :)

Kämpa på med maten!

Monkeygirl sa...

Vad härligt med utevistelse! Ripley skulle nog vara ute hela tiden om hon fick, det är ett himla gnällande här hemma ;)

johanna sa...

oh här blev vi inspirerade så vinga med fick komma ut en sväng. det kan hon behöva så hon slutar tänka på mat i några minuter. ;) dina tjejer är såå fina!