söndag, februari 25, 2007

Ny stil

Jag har våndats ett tag över om jag skulle föra över Noras blogg till Bloggers wysiwyg-editor. Nu har jag ändå gjort det och samtidigt passat på att byta utseende på bloggen. Hade helst velat ha en helt vit bakgrund, men de färdiga mallar med vit bakgrundsfärg som finns sträcker ut inläggen över hela skärmbredden och det ser inte klokt ut.

Just nu funderar jag också på hur jag ska få den lilla Norabilden till höger att ligga just till höger i sin spalt. Trots luskande och testande i koden har jag ännu inte hittat rätt. Det var lättare i gamla Blogger. Jag säger bara det - Google tar över världen.

5 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Kul med nytt utseende, det ser fint ut tycker jag. Ny avatar på dig också ser jag, cool bild.

M sa...

Men om du vill ha vit bakgrund så kan du väl bara ändra det i koden? Blogger är bra på det viset tycker jag, att man kan ändra precis vad man vill. Fast jag tycker att den nuvarande bakgrundsfärgen är jättefin.

Jag är inte någon Blogger-expert, men det borde väl finnas någon typ av sidebar-klass/id där man kan justera text-align så att bilden hamnar till höger?

anna.stina sa...

Jag tycker nog också att bakgrundsfärgen är fin, och den är ju som sagt ganska lätt att ändra.

Jag har försökt att hitta rätt ställe att ändra align i, men inte hittat rätt (även om jag trodde jag hade gjort det ett tag...). Kan bara grundläggande html, är alltså inte så avancerad. Men du kanske kan hjälpa mig morry? (för det är väl du ;-)

M sa...

Morry? Nej, det låter inte som jag... Jag känner inte dig sedan innan, jag halkade in här nån dag från Masquerade och tyckte att det var roligt att läsa om sötaste Nora! Jag är bara lite hemlig för att jag är blyg. :)

Man skulle kunna lägga in align-rättningen i klassen widget-content i css:et, men jag misstänker att det skulle kunna få allt i hela sidebaren att bli högerjusterat. Däremot kanske det skulle funka att skriva in alignen som inline-kod: (div class='widget-content' style='text-align: right;').

Man skulle även kunna testa att gå direkt till bilden och skriva in align="right" där (beroende på om det går att göra i blogger).

Men det är bara gissningar, jag jobbar mer utifrån "testa-och-se"-principen i vanliga fall. :)

anna-stina sa...

Aha, jag ska försöka testa din teori. Det är OK att vara lite hemlig! Typiskt att jag gissade fel :-)