söndag, februari 25, 2007

Kattnamn

Det är inte helt lätt att komma på vad man ska kalla sin nya lilla misse. Jag har en uppfattning om vad vår nya lilla pälsboll ska kallas och blivande husse en annan.

Jag hittade en artikel från Aftonbladet i somras, Svenskarna döper katten efter håret, där de vanligaste namnen efter ras listas. Såhär ser det ut för Cornish.

1. Alice
2. Simba
3. Felix
4. Bella
5. Casper


Nä, det var inga namn för oss. Bland abessinier och siameser är det vanligt med egyptiska namn, ser jag. Att kalla katten för Bastet, gudinnan med katthuvud, verkar ändå inte vara vanligt. Men det blir nog inte det namnet för oss ändå, utan ett lite mer jordnära.

3 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Spännande att höra vad ni väljer sen då :)

M sa...

Vad nyfiken jag blir!

Jag går ju i namntankar jag också. Alice tycker jag är jättefint, men vi har en avliden släkting som betytt mycket för oss som heter så, så det är inget alternativ. Sen vill jag helst lära känna individen som ska namnges före jag bestämmer mig. Så har jag gjort med mina tidigare husdjur, att jag bollat fram och tillbaka med lite olika förslag medan man lär känna varandra, och till sist märker man vilket som passar. :)

Det ska bli spännande att se vad den lilla får heta!

johanna sa...

ja, det är svårt det där med namn. tror jag vet vad nästa katt ska hetamen sen tänker jag att jag kanske borde spara på det namnet om jag får en dotter nån gång, men jag vet inte. du får ha en omröstning i bloggen om vilket av era alternativ ni ska använda. ;)