tisdag, oktober 03, 2006

9 månader


Igår blev vår unga dam nio månader gammal. Hon har slutat löpa nu, eller är i alla fall nästan färdiglöpt. Det lade sig ganska snabbt när det väl hade kommit igång, tyckte jag. Men det var jättejobbigt, speciellt en natt när hon flög upp flera gånger och jamade och gnällde.

Nu är hon nästan sig själv. Skönt! Hon var inte ens intresserad av att leka när hon löpte. Löpningen tog precis all energi. Nu ska vi väl boka in en tid för kastrering. Men man drar sig verkligen... det är en stor operation.

Den fina bilden har Jojo Falk tagit. Det har inte blivit mycket tid till fotografering på sistone.

Undrar om Noras päls kommer att bli bättre nu när hon har löpt färdigt. Nacken är nästan helt kal. Jag skulle gärna fortsätta att ställa ut henne litegrann.

3 kommentarer:

Penny Lane sa...

Du kan nog vara lugn. Kastrering på katt är ett betydligt enklare ingrepp än på hund. Det är liksom mindre grejer som ska bort. Och sen har man en katt som mår bra igen:) Grattis i efterskott till stora damen!

Monkeygirl sa...

Åh vad skönt för er att löpningen är över! Men hur länge höll det på då, några dar bara eller?

anna-stina sa...

Monkeygirl: Det höll väl på 3-4 dagar i full blom. Men innan dess hade hon ju en period på ett par veckor då hon var gnälligare än vanligt.

Vi får väl se hur det blir för Ripley! ;-)

Penny Lane: tack!