måndag, augusti 07, 2006

Getingstungen!


Dramatik imorse. Min lilla babycat blev stungen av en geting! Jag var i badrummet, när jag hörde hur Nora skramlade i köket och jag hann dit precis för att se henne ramla ner från fönsterbrädan.

Sedan börjar Nora skaka våldsamt på huvudet. När jag tittar närmare i fönstret ser jag getingen. Nu börjar Nora världens krigsdans, hon skuttar rakt upp, springer runt, skakar på huvudet, tuggar fradga och saliven sprutar ur munnen! Panik!

Jag rycker till mig telefonkatalogen och ringer veterinären, en massa tonval som jag missar, men till slut får jag prata med en person. Som förklarar lugnt och sansat att jag ska kolla om katten får svårt med andningen och verkar må dåligt, i så fall ska jag ta med mig katten in akut. Under samtalet så lugnar sig Nora. Jag ser att hennes haka börjar svullna, men det rinner inte saliv ur munnen längre. Jag känner mig lite lugnare. När jag lagt på går jag ut i köket. - Du ska dö din jävel! "Whack!"

Nu kan i alla fall inte just den getingen sticka Nora mer. Hoppas bara hon lär sig av detta... Just nu sover hon, stackarn. Det måste ha gjort skitont i hennes lilla mun!

Ett foto, suddigt såklart, av det röda svullna på hakan/läppen.

4 kommentarer:

Anna-Stina sa...

Nora har normalt sett en väldigt fin cornish-haka (tycker jag), men frågan är om den just nu har underbettsproportioner...

Stackars lilla gumman!

Lena sa...

Lilla gumman, vilken dramatik! Usch vilken panik jag skulle få, som du. Tur att det gick bra!!

vendeley sa...

hatar getingar. min största skräck är att min älsklig, labben elvis, ska försöka käka upp en.

Monkeygirl sa...

Har varit med om samma situation som du vet, det är läskigt med all saliv, det ser så dramatiskt ut! Tur att det gick bra för Nora.