torsdag, juli 30, 2009

Hyss


Anledningen till att katterna kan sova så skönt i morgonsolen är att de har hållit igång typ halva natten. Sedan förra sommaren har Nora gjort det till en vana att hon vill ha mat mitt i natten. Då krafsar hon matte i ansiktet tills hon får som hon vill. Det är väl ok. Efter att ha varit uppe en gång går det ganska bra att somna om - för både Nora och matte.

Men nu har Greta börjat med att hon vill få oss att vakna både vid kl 1 och kl 4. Då börjar hon riva och slita och bita i saker tills vi vaknar. Det kan vara en krukväxt i sovrummet, sänglampan eller en affisch som hänger ner på väggen. Nu orkar inte matte gå upp både 1 och 4, utan då får även husse offra sig. Greta lugnar oftast ner sig en stund om hon får lite mat.

Vi har försökt trötta ut Greta genom att leka intensivt med henne på kvällen, men det verkar inte hjälpa något särskilt. Men på morgonen är hon gärna trött och sover i solen eller under täcket. Det vore skönt att sova en hel natt nångång, men tyvärr har vi inte hittat receptet på hur man får katter att sova ordentligt än.

4 kommentarer:

Tesa sa...

Vi har också vår Muffin som gärna vill ha sällskap vi 5- tiden på morgonen. Han skulle gärna vilja ha lite kontakt med vår dotter Nora... han spinner och slickar henne i ansiktet och trampar och trampar. Han brukar till slut ge sig och somna på henne :)

Kristina sa...

Vi hade två oerhört matintresserade siameser i många många år och de väckte oss minst en gång varje natt och ville äta. Försökte vi ignorera petade de bara ner allt de kunde hitta på så vi (och kanske också grannarna) vaknade igen med ett brak!
Om du kommer på hur du ska få Nora och Greta att sova hela natten vill jag gärna veta det!

Anna-Stina sa...

Än har vi inte kommit på något annat än att plocka bort så många lösa föremål som möjligt ut sovrummet! ;-)

Jojo sa...

Ja dom är verkligen nattdjur. Det kan vara så himla jobbigt vissa nätter.