onsdag, januari 02, 2008

Nora 2 år


Grattis Nora, som idag fyller 2 år! Tänk att båda katterna är födda samma år, 2006, men den ena precis i början och den andra precis i slutet.

När Nora kom in i mattes liv, så var hon väldigt efterlängtad. Och att det skulle bli ännu roligare än jag förväntat mig, det hade jag inte kunnat tro. Livet med katt är i alla fall för oss en kvalitetshöjning.

Nora är, liksom Greta, en helt underbar katt. Men de två har ganska olika personligheter ändå. Nora är en väldigt kontaktsökande och social katt, speciellt gentemot husse och matte. Ja särskilt husse, Nora är otroligt "pappig". Varje dag måste innehålla minst en gosestund med husse, där hon får gnida sig mot hans haka och sedan ligga på rygg i famnen och trampa med tassarna mot hans kind. Finns inte husse på plats kan matte möjligen duga också.

En annan sak som utmärker Nora är hennes aptit. Hon äter bokstavligen allt. Utom frukt och grönsaker. Att hålla henne från att nappa åt sig godsker när man lagar mat eller äter är därför en ständig kamp. Nora älskar ost, marshmallows, öl, knäckebröd, förutom normala saker som tonfisk och kyckling. Jag har gett upp min strävan att få Nora slank, men jag vill inte att hon ska gå upp något mer i vikt.

I Noras sociala läggning ingår också att hon inte gillar att bli lämnad ensam. Därför är det så bra att hon fått sin kompis/syster Greta. Nuförtiden sitter hon inte och skriker vid dörren när vi gått hemifrån. Bara de gånger vi har fått ta Greta till veterinären, och då blir Nora helt utom sig av övergivenhet. De verkar trivas väldigt bra ihop, vilket är skönt att se.

Nora har också ett milt temperament. Hon är väldigt snäll (utom när hon och Greta"slåss") och så är hon nyfiken. Och så är hon väldigt väldigt söt. Tyvärr verkar det inte bli något dagsljus idag, så det fick bli en blixtbild på Nora. Idag ska hon få lite tonfisk för att fira.

5 kommentarer:

Jojo sa...

Grattis Nora! Är det ditt ansikte som speglas i fönstret?

anna-stina sa...

Grattis till Ripley också!
Om det finns något ansikte bör det vara mitt :) Jag ser nog mest blixten :-/

kattenastrid sa...

Ojoj, då är du ju bara barnet jämfört med en tant som jag... jag är hela sju år gammal! Ha den äran!

Naken sa...

Grattis Nora! Att du har sådan aptit syns inte på din fina kroppshydda ;)

Lena sa...

Åh, ett till födelsedagsbarn :) Grattis i efterskott till vackra Nora!! :)

Besöker din blogg regelbundet, men är lite dålig på det här med att lämna kommentarer ;) Måste säga att det är hemskt roligt att följa Noras och Gretas äventyr och beundra dina superfina bilder!!