onsdag, november 21, 2007

Greta är kastrerad I


Nu har jag för en timma sedan hämtat hem en liten kastrerad Greta. Minns förra året då vi fick hem en Nora som satt och vaggade och kissade på sig i soffan, hur ynklig somhelst. Nora och Greta är väldigt olika vad gäller temperatmentet och det visar sig inte minst nu;

Det mest naturliga för Greta när något är konstigt eller skrämmande, det är att gå och gömma sig. Men oj, vad omöjligt det är att komma in under soffan med tratt! Greta vägrar också ligga i soffan, hon ska absolut spankulera omkring och undersöka att allt är som vanligt. Förmodligen ser hon väldigt dåligt just nu, med tratten och med salva i ögonen (efter sövningen). Greta kunde själv gå till toaletten, men jag fick lyfta in henne i lådan. Hon kissade direkt. Stackarn var säkert jättnödig. Men vad duktigt av henne att hålla sig så länge!

Nora är väldigt nyfiken, och smyger efter Greta under sängen och genom våra rum. (Kolla hennes blick på bilden!) Hon kurrar och verkar tro det är något slags rolig lek, när Greta vinglar och stöter i allting. Jag hoppas de kommande dagarna kommer att gå bra. Vi har fått tipset att sätta på Gretas sele och fästa tratten i den om hon börjar sparka av sig. Hon har ett väldigt temperament och protesterar ofta ordentligt om något inte passar.

2 kommentarer:

Jojo sa...

Grattis till att det är över nu! Duktigt av henne att gå på lådan själv. Stackars lilla Greta vad konstigt det måste kännas. Häftig bild när man ser Nora genom det suddiga!

anna-stina sa...

Ja, Nora har varit väldigt intresserad av tratten! Hon kanske minns sin egen?