onsdag, april 04, 2007

En hungrig crx...


Det är inte mycket som kan stoppa en matglad Nora i jakten på några fodersmulor. I eftermiddags försökte jag få till en kattungerestaurang åt Greta, så att vi ska kunna lämna katterna ensamma utan att Nora hela tiden äter Gretas mat... Det var inte helt okomplicerat, visade det sig!

Först använde jag en kartong för A4. Lagom storlek till Greta, frid och fröjd, trodde jag. Tills Nora TRYCKTE in sig själv genom den pyttelilla ingången så att hon fastnade vid nacken någonstans och samtidigt hade ena tassen inne i lådan för att skrapa till sig den mat som låg på fatet därinne.

Jaha, en större låda kanske, tänkte jag. Så att Nora inte når med tassen även om hon trycker in sig själv så mycket hon kan. Resultatet syns på bilden. Nora tar sig ännu inte in, men har redan hunnit välta kartongen samt gnaga på wellpappen lite överallt. Ovanpå har jag satt extra skivor wellpapp, så att Nora inte ska kunna ta sig in bara genom att taket ger vika för hennes tyngd. Får nog gå upp en kvart tidigare på morgnarna i fortsättningen för att hinna fylla på mat i denna kattrestaurangernas Fort Knox!

(Är det någon som ser Greta genom ingången på första bilden?)

2 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Ha ha ja det gäller tydligen att vara uppfinnigsrik. Nora tycker säkert att det är skittaskigt, hi hi ;)

Elise sa...

Hahaha! Ingen är slugare än en katt på jakt efter mat. :)