onsdag, mars 07, 2007

Tack


... för positiva kommentarer om vår blivande katt! Vi hämtar henne sista helgen i mars. Just nu är vi mest nyfikna på hur Nora kommer att reagera. Kommer hon att acceptera den nya?
När Nora kom till oss för ett år sedan blev hon ensamkatt, vilket jag tror passade henne väldigt bra. Även om hon intog vårt hem på ett väldigt kavat sätt, var hon den i sin kull som var mest tillbakadragen. Kommer hon att bli irriterad på den lilla, eller se henne som en kul kompis? Vi hoppas förstås att Nora ska leka av sig något hekto också ;-)
Och så hoppas vi att den nya kattungen inte ska bli rädd och skrämd av allt det nya, och av den stora katten som är van att ha husse och matte alldeles för sig själv! Det är mycket man kan fundera på...
Vi ska i alla fall ställa ut i början av maj i Sollentuna, med uppfödaren Anki. Inte Nora denna gång, tror jag. Det är svårt för mig att bedöma, men jag tror inte att hon är i utställningskondition än. Förutom "magen" fäller hon just nu päls och är på väg att få kal nacke igen. Så det blir lilla G som ställs ensam. Tur att jag sydde burklädsel i somras!

3 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Ah så spännande, då måste jag komma och kolla på utställningen :)

Elise sa...

Då är hon precis en vecka äldre en min bebis, som kommer hem till mig helgen efter. :)

Jag har läst i dina arkiv om att Nora var blygast i sin kull och jag tror också att det varit nyttigt för henne att få vara ensam det första året, eftersom hon verkar vara så tuff och framåt nu. Det kan säkert bli lite fräs i början eftersom lilla G bara är en liten skit och Nora en stor, fin dam. :) Men jag har inga tvivel om att de snart kommer ligga och mysa med varandra vid elementet. Och ni är ju ändå två så det är bara att ta en katt var om det blir uppmärksamhetskonflikter. Jag tror att det kommer att gå jättebra!

anna-stina sa...

Monkeygirl: Ja, vad roligt om du kommer! :-D

Elise: Vad spännande för dig också med kattungen! Vi får jämföra deras bravader... :-)