lördag, december 09, 2006

Tigermagen


Hur schysst är det att lägga ut en bild på någon annans mage på nätet? Inte så snällt. Om Nora gjorde det mot mig så skulle jag nog bli sur!


Men nu hamnar Noras marsipan-tigermage på bloggen. Den blev verkligen påsig utan dess like efter kastreringen. Hon har fått som en "navel" där stygnen (förmodar jag?) dragit in magen mot buken. Där samlas det navelludd... Magen hänger liksom ner mellan bakbenen på ett lite lustigt men gulligt sätt.


Vi ska nu pröva att verkligen hålla Noras diet enligt de rekommendationer som finns på hennes matförpackning, dvs 50 g/dag. Vi får nog hjälpa henne att fördela portionerna till en skopa på morgonen och en på kvällen. Annars äter hon som en mindre ponny. Tills det är slut i skålen, och då börjar hon jama på ett väldigt ömkligt sätt.


Den mat Nora ska få nu är RC Silhouette 37. Vi tänker att det inte är bra för kattens hälsa att bli överviktig. Om hon får tillbaka sin forna pälskondition och slankhet vore det kul att ställa ut henne någon gång till också. Hon är ju så vacker :-)


(Förhoppningsvis kan vi få en liten kompis till Nora i hushållet så småningom, som kan hjälpa till att motionera henne.)

2 kommentarer:

jojo sa...

Ripley äter dietmat nu också men det hjälper inte så mycket, hon har gått upp i vikt, väldans vilket matvrak hon blivit.

Penny Lane sa...

Det är svårt det där med katter och diet, i synnerhet om man har mer än en katt. Jag har gjort så att maten alltid står framme och de får helt enkelt vara lite småmulliga. Hellre det än att skapa fixering kring maten. Jag hade ju en hund som alltid var hungrig och sånt är riktigt jobbigt. Noras marsipanmage ser ut precis som mina kissars. Bara sunt!
Sjuklig fetma däremot - det borde vara skottpeng på djurägare som tillåter/uppmuntrar till sånt!