söndag, december 17, 2006

Julstämning?


Inte kan man tro att det är en vecka kvar till julafton. Ingen snö och på balkongen är nästan alla växter kvar, dock inte så gröna längre... Nu är det definitivt för kallt för Nora på balkongen i alla fall.


Idag har stackars Nora fått utstå ett brandvarnar-trauma orsakat av mattes och husses matlagning. När vi öppnade (den varma) ugnen satte brandvarnaren igång. Och den ville inte sluta! Vi slog upp alla fönster på vid gavel, men den slutade inte tjuta. Vi tryckte händerna mot öronen och försökte lista ut hur man skulle slå av eländet. Men icke! Mitt i alltihop, var är katten? Hjälp, har hon hoppat ut från andra våningen? Panikattack. Men hon satt som tur var under köksbordet och såg ganska cool ut med tanke på situationen. Då fick matte göra det enda rätta. Hon tog hammaren och bankade till. Tyst. Skönt. Ja, på brandvarnaren förstås. Den verkar trots att den tystnade fortfarande fungera. Men vi får nog tänka på att vädra i förebyggande syfte i fortsättningen!

2 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Åh gud! Det där har vi varit med om också! Brandvarnaren satte igång och katten fick TOTAL PANIK och försökte klösa sig under en lampställning som var alldeles för låg så hon kom ingen vart. Numera har vi tagit ner brandvarnarna för dom sätter igång alldeles för lätt av lite os från ugnen. Det är inte bra att ta bort dom förstås men vi vet inte vad vi ska göra annars, stackars katt.
ps. några nya foton på Ripleys sida idag.

johanna sa...

oj oj! tufft av nora att ta det med lugn. här har jag en som inte är så förtjust i dammsugaren så jag kan bara tänka mig vilken reaktion brandvarnaren skulle ge.

vad sött hon spanar ut genom fönstret!

ska ringa veterinären imorrn angående kastrering. var lite sugen på kattungar först men tanken på att få höra de där jamningarna titt som tätt fram tills dess är inte lockande...