fredag, augusti 25, 2006

Morgonpigg

Att säga att min katt är morgonpigg är snarast en underdrift. Jag går i vanliga fall upp ganska tidigt, ca 5.40, för att hinna till jobbet i tid. Men de senaste morgnarna har Nora hållit mig vaken på ett ännu mer intensivt sätt än tidigare.

Man förstår ju att hon har tråkigt vid 4-5-tiden på morgonen när alla sover men... lite hänsyn kanske kunde vara på sin plats? Att välta saker i andra rum t ex, är väldigt effektivt för att få fart på matte sådär tidigt, har Nora kommit på. Varför inte ta några blomkrukor så att matte får gå upp och sopa? Att hoppa runt på oss fungerar inte så bra längre. Men att bita i tårna har fortfarande viss effekt.

Nora är extremt gosig just runt 5-tiden och även om man är komatrött då så kan man ju inte motstå en nosa nos, som är det första man ser när man slår upp ögonen. Och små tassar som trampar och en liten röst som säger "rrrrrr, rrrrrr, rrrrrr". Och världens gulligaste stora ögon som bara tittar sådär oskyldigt på en. Hmm... kan nog inte komma på något bättre sätt att vakna faktiskt. Så lilla katten är nog förlåten. ;-)

3 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Ja det låter lite mysigt faktiskt fast det är tidigt. Eftersom vi har sovrumsdörren stängd så blir det inget bitande i tårna, men ibland jamar hon vid 5, tröttnar för det mesta efter ett tag. Men klockan 8 är det definitivt dags att gå upp tycker hon, då jamar hon tills vi kommer ut.

Anna-Stina sa...

Det roliga är att Nora går och lägger sig på Anton när hon väl har fått upp mig... :D

Six different ways sa...

Ja, det är jättegulligt att dom är så gosiga på morgonen men ibland tycker jag att det nog går lite till överdrift det där kurrandet och slickandet på kinden.. Brukar slänga över henne till sambon men hon hoppar glatt tillbaka igen och fortsätter.. Matte blir galen! ;-)