söndag, augusti 20, 2006

En lång dag

Idag var vi på Noras första utställning. Vi kom till Vallentuna ishall strax före kl 8 på morgonen och fick åka hem kl 18. Särskilt för Nora var det nog en pärs. Hon varken åt eller gick på toa på hela dagen. Miljön var stressande för henne, och jag trodde inte jag hörde rätt när hon faktiskt fräste åt mig när jag skulle bädda in henne lite med en handduk.

När Nora skulle ut ur buren och till bedöming började hon darra i kroppen och morrade och fräste lite. Sedan fräste hon åt domaren också! Ojojoj. Men Domaren, Sirpa Lindelöf, var snäll nog att hänvisa till att Nora är tonåring och därmed lite labil i humöret... Hon sa också att hon tvekade att låta Nora gå vidare och bli nominerad, därför att hon trodde att Nora inte skulle må bra av att komma upp på bedömningsbordet en gång till. Hon hade säkert rätt.

Noras resultat blev i alla fall Ex1. Hon var ensam i juniorklassen och endast fem stycken jättefina cornishar deltog på utställningen. Vi träffade deras trevliga ägare som var supersnälla och delade med sig av sina kunskaper till oss som var nybörjare.

Noras bedömning
Typ: elegant nätt hona, eleganta ben
Huvud: ex profil, utm bredd, utm haka
Ögon: härligt uttryck, utm storlek
Öron: utm storlek o form
Päls: välpälsad, utm rexning
Svans: ex
Kondition: ex
Allmänt intryck: blyg, försiktig tjej
Bedömningsresultat: Ex1

Tack Jojo för att du höll oss sällskap och supportade! :-)

4 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Det var riktigt kul att komma och kolla på er! Du ska få se bilderna jag tog sen :)

Six different ways sa...

Grattis till Ex 1, vad roligt!!

Katternas Matte sa...

Grattis till den fina bedömningen!

Och vad snygg buren blev!

Anna-Stina sa...

Tack så mycket för snälla ord! :-)