tisdag, augusti 15, 2006

Bad

Vi badade Nora igår.

Blev pälsen fin? Nej.

Tyckte Nora det var en rolig upplevelse? Nej.

Tyckte husse & matte att det var kul? Nej.

Varför bada? frågar vi oss nu.

Vi hade köpt en balja som vi fyllde med varmt vatten knappt 1 dm djupt. När vi försökte sänka ner Nora i denna protesterade hon av sina lungors fulla kraft. Hon sprattlade också så att matte nu har armar och ben fulla med röda revor. Det gick inte att ha henne i baljan. Så medan matte höll Nora utanför baljan, på golvet i badrummet, fick husse skopa vatten över katten. Vi tog lite schampo och gned in. Skopade lite mer och avslutade med att duscha med duschen. Resultat: Förtvivlade kattägare, förtvivlad katt, ett genomdränkt badrum och en päls som när den torkat förlorat all glans, stuns och rexning.

Som tur var så verkar Nora ha glömt dramatiken nu, för hon verkar inte sur på vare sig oss eller på baljan. Utan vatten går den bra att sitta i. Hoppas bara att hennes päls kommer att få tillbaka sin normala kondition till utställningen på söndag. Jag har haft i lite spraybalsam, men Nora verkar inte gilla lukten. Om pälsen inte blir bättre till på söndag så får vi ta till nödlösningen, silikondropparna.

Sammanfattningsvis så förstår jag inte varför man ska bada en katt före utställning. Hennes päls är ju jättefin och ren ändå.

8 kommentarer:

Six different ways sa...

Usch vad jobbigt det lät. Stackars Nora. Vi badade Sadie i diskhon i köket, hon gjorde också världens motstånd men det gick. Skönare "arbets"ställning för oss blev det också. Konstigt att pälsen inte blev bra, men den kanske lägger sig. Vad hade ni för schampoo? Lycka till än en gång på söndag iallafall!

Monkeygirl sa...

Synd att det blev så jobbigt, mitt förslag är faktiskt att ni badar henne oftare så att hon vänjer sig. Jag tycker Ripleys päls blir så underbart mjuk och gottluktande när hon har badat, det känns fräscht tycker jag att bada sin katt då och då. Men det är ju många som bara tycker det är onödigt också jag vet. Noras päls kommer säkert bli snygg till på söndag, annars har du ju din nödlösning :)

Anna-Stina sa...

Vi får väl hoppas att pälsen hämtar sig! Jag använde ett vanligt katt/hundschampo jag köpt i en djuraffär. Har inte hört att man behöver ett särskilt schampo för rexar, men undrar om man egentligen inte skulle behöva det. De har ju lite speciell päls.

Det lär nog dröja innan vi badar henne igen, i alla fall med schampo. Tycker att hon luktar så fräscht och gott i vanliga fall. :-)

Anonym sa...

Katter är vilddjur, de slickar sin egna päls. Tror att de sköter sin egna hygien bäst själv. Ibland kanske det är dumt att tro att de är som oss människor. Som att att t.ex. ställa ut en katt, är det för kattens skull eller för kattägarna?

Anna-Stina sa...

Självklart är det inte för kattens egen skull man ställer ut den. Precis som det är av rent egoistiska skäl som vi har valt att skaffa katt.

Det innebär dock inte att katten får ett dåligt liv. Vårt nöje ligger i att se att katten mår bra. Och tycker vi det är kul att ställa ut, och ser att katten inte mår dåligt av det, ja då kan vi ställa ut den. Skulle vi däremot upptäcka att utställning inte alls är något vår katt gillar, ja då ställer vi inte ut igen. Så enkelt är det.

Penny Lane sa...

Jag tycker nog också badning är ganska onödigt, men en vacker dag kan det ju finnas medicinska skäl till att man måste bada sin katt, så det är nog ändå bra att öva. Men inför utställning - rätt meningslöst - och i vissa fall (som Noras då) rent av negativt.
Ingen av mina katter är väl speciellt förtjust i att duscha, men jag brukar passa på ibland när de står och jamar utanför duschen när jag själv är där. Ska ni öva mer med Nora föreslår jag att ni kör korta pass utan schamponering. Hörs!

Anonym sa...

Vi duschar, prova det nästa gång. Går snabbare om inte annat. Mysljummet vatten, snabbt duscha av, schamponera och duscha av igen = klart. Tar väl 2,5 minuter. :) Tyler tycker det är mysigt, den lilla knäppgöken. Spinner och har sig :D /pudelbus-Anna

Anna-Stina sa...

Ja, jag tror det blir lugnare med bara duschen. Vi har duschat Nora tidigare, och det var inte poppis, men i alla fall bättre än badförsöket! ;-)