måndag, juli 03, 2006

Stor liten flicka


Igår fyllde Nora 6 månader. Vi firade inte denna stora dag nåt särskilt. Men Nora har börjat få lite nytt foder i sin mat och det verkar hon gilla. När hämtade henne i våras fick vi med ett foderprov på Science Plan Kitten, med kycklingsmak. Nu testar vi att blanda i det i vanliga maten Royal Canin Kitten. Det är ju bra om fodret går åt, resonerar vi.

Men vi har också funderat lite på om det kan vara så att Nora har ätit för lite? Vi tycker att hon är så liten när vi jämför med syster Ripley. Oftast äter hon inte upp den mat vi vägt upp åt henne på morgonen under dagen. Är det för att hon inte gillar den? Eller äter hon faktiskt det hon behöver? Hon kanske bara är en liten cornish helt naturligt? Eller så är hon helt normalstor. Våra försök att väga henne på hushållsvågen har väl inte varit helt lyckade... men vi tror hon väger över 2 kg i alla fall. Det verkar inte som om hon lider någon nöd, så man får väl tro att hon äter som hon ska. (Kanske blir hon mätt i magen av all blomjord hon tuggar i sig...)

6 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Grattis Nora (och Ripley) på sexmånadersdagen! Angående att dom är olika stora kan jag tänka mig att det är helt normalt, Kif och Tyler skiljer mycket i storlek och dom bor ju till och med ihop och får samma mat.

Anonym sa...

Jag tror inte du behöver oroa dig om vikt och mat. Katter är ju ändå vilddjur, de har inte anorexia som begrepp. De äter det de behöver, vissa katter mer än de behöver. Men tror inte att de kan svälta så länge mat servereras. De har bra kollo va de har för behov.

johanna sa...

grattis lilla nora! :)

Penny Lane sa...

Min Alva är fem år nu och väger bara tre kilo. Men trots sin litenhet kammade hon hem BIR på sin första och enda utställning:) Det är rätt vanligt att vissa cornishar förblir ganska små.

Lena sa...

Just såhär på sommaren tror jag att katter kan gå lite på sparlåga, de äter inte så mycket och latar sig hellre i solen.

Och vad gäller storleken behöver du inte oroa dig. Sadie blir snart 9 månader och hon väger på hushållsvågen strax under 2 kg. Hennes mamma är också väldigt liten.

Anna-Stina sa...

Ja, Sadie är ju jättesöt och jag såg att hon också är ganska liten.

Just nu tror jag att Nora tävlingsäter med sin syster. Konkurrens brukar ju trigga matlusten i alla fall hos hundar, vet jag. :-)