onsdag, april 26, 2006

Ont!

Idag hände något obehagligt. Nora fick tassen i kläm i ytterdörren.

Alltid när vi kommer in brukar hon, om hon är vaken, passa på att smita ut i trappen för att undersöka omgivningarna lite närmare. Denna gång hörde jag dock hur grannen öppnade dörren just som jag låste upp, och tänkte att grannen kanske inte vill ha någon spontan kattpåhälsning. Alltså försökte jag stänga dörren innan Nora hann ut. Hon var dock väldigt snabb, vilket inte jag var, och hann sätta tassen emellan när dörren skulle glida igen. Skrik!

Nora smet ut, men smet snabbt in igen, trebent, och slängde sig i soffan med tassen helt orörligt hängande. Matte får panik! Efter en liten stund uppstod en svullnad över tassen och hon börjar halta runt litegrann på golvet. Är något brutet?

Jag försöker känna och ser ju att hon kan stödja på foten. Efter ett tag verkar det som om hon inte bryr sig så mycket om foten, men haltar ändå. När husse kommer hem en liten stund senare gör han iordning en påse med isbit, som Nora får ha på foten. (Se bilden.)


Nu ett par timmar senare verkar inte Nora ha några större men, förutom svullnaden, och hon verkar må bra. Hon härjar som vanligt. Tack och lov!


Hon har för vana att vakna väldigt tidigt på morgnarna, vid 4-5-tiden. Vid halv 6 tycker hon oftast det är dags för oss att gå upp. Imorse var hon värsta gosmaskinen, och trampade och spann, trampade och spann, runt min kudde. Trots gryningstimman är man ju bara tvungen att gosa med henne, hon är så otroligt söt!Här pysslar hon runt bland blomkrukorna.6 kommentarer:

Monkeygirl sa...

Åh herregud vad dramatiskt med klämd tass! Stackars Nora! Jag förstår att du fick panik. Ripley har också (ha ha, säger jag det ofta?) börjat smita ut i trapphuset när vi öppnar dörren. Lite konstigt eftersom hon är tveksam att gå ut dit när sele och koppel är på.
Hoppas Nora blir bättre i tassen fort :)

Anonym sa...

Aj,aj. Tur att det gick bra!
Så nu är ni morgonpigga:-)

Mamma

Camilla sa...

Hihi, mina crx-pojkar har alltid stått och väntat på att ta sig en runda i trappuppgången - ingenting som ändrat sig trots att de är 2½-3½ år nu. Oftast springer de (tack och lov!) uppåt en trappa och sedan har de liksom uträttat sitt bus och kommer ned igen. Och det där med nattgos är en annan sak som inte ändrats sedan de intog mitt liv, haha. De blir bara gulligare för varje dag, nattgos är liksom vardag för en kattägd.

Hittade förresten hit genom Monkeygirl och Nostromo är SUPERFIN! Hela kullen har farligt hög dregelfaktor. /Dex på rexforumet

Anna-Stina sa...

Nu är Noras tass bra igen! :-)
Det märks ingen skillnad när hon hoppar etc.

Monkeygirl och Camilla, vad bra att höra att Nora inte är den enda som vill smita ut! För min del gör det egentligen inget, för hon är ju lätt att fånga in sedan. Men alla grannar kanske inte uppskattar katter i trappen...

Tack för positiva kommentarer!

Anonym sa...

Stackars foten!
Jag hittade hit via Rexringens forum! Grattis till en supervacker CRX-tös!
Mvh Ellen
http://battycatty.se

Anna-Stina sa...

Åhh, tack! Stolt matte! Tyvärr kan jag inte ta åt mig förtjänsten ;-)

Jag tycker ju att dina katter är otroligt fina med! :-)